سه‌شنبه ۱۳ دی ۱۳۹۰ - ۱۹:۱۰
حجت‌الاسلام ‌والمسلمین ماندگاری:با دوره‌های کوتاه مدت مبلغ متخصص تربیت نمی‌شود

رئیس هیات امنای موسسه روایت سیره شهدا، برگزاری دوره‌های کوتاه مدت در عرصه تبلیغ را برای تربیت مبلغ متخصص ناکافی دانست.

به گزارش مرکز خبرحوزه، حجت الاسلام والمسلمین ماندگاری در نشست پیشکسوتان و نخبگان تبلیغ در قم، آسیب شناسی تبلیغ را مهم ارزیابی کرد و گفت: آسیب شناسی محتوایی در زمینه تعمیق، تداوم و کاربردی بودن، آسیب شناسی ساختاری و راهکاری، از جمله فعالیت‌های است که می‌بایست در این عرصه انجام شود.

وی افزود: نگاه تخصصی به تبلیغ مهم ترین راه موفقیت در این عرصه است؛ مقام معظم رهبری در سال 1374 در مدرسه فیضیه نکات ارزشمندی را در باره تبلیغ و برنامه ریزی صحیح در این عرصه ایراد فرمودند که می‌بایست به آن توجه کامل داشته باشیم.

رئیس هیات امنای موسسه روایت سیره شهدا، با انتقاد از شکل برگزاری دوره‌های کوتاه مدت تربیت مبلغ، اظهارداشت: در برخی گزارش‌های مربوط به توسعه فعالیت‌های تبلیغی، عنوان می‌شود که دوره‌های تخصصی تبلیغ ویژه طلاب برگزار شده است که در این جا، این سوال باقی می‌ماند چگونه می‌توان در دوره‌های تخصصی یک روزه یا چند روزه، یک مبلغ متخصص تربیت کرد؟

وی افزود: وقتی که پزشکان، مهندسان، متخصصان علوم تجربی، انسانی، جامعه شناسی و... برای اخذ مدرک تخصصی خود سال‌ها تحصیل می‌کنند و پژوهش‌های مختلف ارایه می‌دهند، چگونه انتظار داریم با برگزاری دوره‌های چند روزه مبلغ متخصص تربیت شود؟

* هنر تبلیغ را فرا بگیریم

حجت الاسلام والمسلمین ماندگاری، معارف شناسی تخصصی را از ملزومات تخصصی کردن تبلیغ ذکر کردو گفت: مخاطب شناسی و روش شناسی تبلیغی از دیگر ملزومات این عرصه است؛ باید روش تمرینات تبلیغ تخصصی به طلاب و مبلغان کشور آموزش داده شود و در این زمینه مبلغان نیز با این گونه تمرینات توانایی‌های خود را برای اثر بخشی فعالیت‌های تبلیغی بیشتر کنند؛ زیرا تبلیغ یک هنر است و هر هنری نیازمند تمرین و استمرار است.

رئیس هیات امنای موسسه روایت سیره شهدا، نتیجه نهایی ارتقای سطح فعالیت‌های تبلیغی را تحقق مدیریت دینی در زندگی شخصی و اجتماعی مردم دانست و تصریح کرد: هدف نهایی از تبلیغ، دین فهمی، دین مداری و پایداری از دین است.

وی در خصوص ملاک‌های ارزیابی تبلیغی، خاطرنشان کرد: زمانی می‌توانیم از موفقیت در امور تبلیغی اطمینان حاصل کنیم که مراجعات مردم به روحانیت و مبلغان، افزایش چشمگیر داشته باشد.

حجت‌الاسلام‌والمسلمین ماندگاری افزایش میزان پذیرش مباحث دینی از سوی مردم را از دیگر نشانه‌های موفقیت امور تبلیغی دانشته و گفت: افزایش دین مداری در تعاملات مردم، میزان آرایش دینی در اجتماع، از دیگر نشانه‌هایی است که می‌توان با مشاهده افزایش یا کاهش آن، میزان سنجی مناسبی در خصوص موفقیت طرح‌های تبلیغی، بدست آورد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha